zaterdag 14 oktober 2023

Herfst in het bos


HERFSTSCHATTEN



Taalactiviteit nieuwe woordenschat. Prikje de egel en Ploem de pluimstaart hadden verschillende natuurelementen meegebracht uit het bos een TAK, een PLUIM, een KASTANJE, een BOLSTER, een EIKEL, een STEEN en een BLAADJE. De kleuters leren de voorwerpen verwoorden en proberen dit daarna te linken met afbeeldingen.



Tijdens de Godsdienstmomentjes stonden we stil welke verborgen schatten we in het bos/ de natuur konden vinden. Nellie en Cezar vertelden hierbij een heel mooi verhaal aan ons. Aansluitend hierbij luisterden we aandachtig naar het Bijbelverhaal van het verloren muntje.
In het bos zagen we verschillende soorten blaadjes. We leerden het begrip  " HETZELFDE", de kleuters proberen twee dezelfde blaadjes te zoeken. Dit is een goede voorbereiding op memorie- Lotto en domino. Dit deden de kleuters verbazend goed en deden dit zelfstandig aan tafel. 
We leren ook al tellen tot aan drie met eikels. Hierbij hielp prikje de egel ons.


We hebben geknutseld aan de knutseltafel. Wat hebben we allemaal gemaakt:
- Herfsttafereel: herfstkleuren schilderen met stempels: de kleuters kregen verschillende herfstkleuren aangeboden: geel, oranje, rood en bruin. Op elke hoek werd er een kleurtje aangebracht. Met de sponsen mochten de kleuters de verschillende kleuren door elkaar stempelen
- Ploem de pluimstaart schilderen met waterverf en daarna afwerken met stukjes papier
- Prikje de egel: korte streepjes leren tekenen
- Tellen tot aan drie en drie blaadjes lijmen op het herfst- tafereel 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten